Voor de zekerheid (10+)

Voor de zekerheid is een voorstelling over angst en de lust om te griezelen. Over onze niet te stillen behoefte aan veiligheid en ons verlangen om te bungeejumpen als we eenmaal veilig zijn.

U kunt zeker zijn van: een epidemie, roodkapje, de politiek, een overbezorgde moeder en twee trainers die een voorlichting preventieve risicovermijding komen geven – want het leven is vol gevaren en elk risico dient vermeden te worden.

credits

gecreëerd door: Annelies Appelhof en Karlijn Sonderen / spel: Annelies Appelhof en Britt Bakker / regieadvies: René Geerlings / dramaturgie: Judith Faas / kostuumadvies: Nicky Nina de Jong / met dank aan: Marlies Schot, Juul Dekker, Floor Houwink Ten Cate, Jef van Gestel

pers

“Appelhof en Bakker laten met deze voorstelling zien dat ze behoorlijk wat in hun mars hebben: ze spelen een divers scala aan personages en schakelen moeiteloos. Hun spelplezier is aanstekelijk, en het jonge publiek in de Krakeling gruwelt vrolijk met ze mee: regelmatig valt er een gesmoord ‘oh my God!’ of ‘OMG!’ vanuit de zaal.”

Theaterkrant

“Wie niet kan fantaseren, kent ook geen angst, zei de Deense filosoof Søren Kierkegaard. Bang zijn vereist dus een zekere mate van creativiteit. Laten we in dat kader vooral met zijn allen bang blijven. Maar dan graag wel met evenveel humor en relativering als bij Appelhof en Sonderen. Dan komt het wel goed.”

Theaterkrant

dAtA

13 sep ‘17

- 9:00 uur

Voetnootzaal Almere - BonteHond

13 sep ‘17

- 11:00 uur

Voetnootzaal Almere - BonteHond

25 sep ‘17

- 19:30 uur

De Krakeling Amsterdam - BonteHond

28 sep ‘17

- 14:00 uur

De Vest Alkmaar - BonteHond

29 sep ‘17

- 11:00 uur

De Vest Alkmaar - BonteHond

29 sep ‘17

- 14:00 uur

De Vest Alkmaar - BonteHond

15 okt ‘17

- 15:00 uur

Podium Hoge Woerd De Meern - BonteHond